Tång ångad marulk med hummerbuljong

0 röster
4

Att ånga sin egen fisk är inte svårt och blir väldigt rustikt och gott. I detta receptet serveras en tång ångad marulk med kokta grönsaker och en härlig hummerfond.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 bit genomtorkad tångaska
  • 800 g marulk
  • 1 tsk salt
  • 1 l hummerbuljong
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 kg grönsaker, från säsong (pak choi, morötter, bönor)

Gör så här

  1. Skär marulkfilén i 4 bitar. Strö över salt och slå in i tångaska. Ånga i 6-8 minuter.
  2. Häll buljong, sojasås och hackade grönsaker i såspanna och täck med lock. Koka upp och låt sjuda i några sekunder.
  3. Servera buljong, grönsaker och fisk i en skål. Topp med färska örter som koriander.
10 augusti 2018

Laddar fler recept