Yoghurtmarinerad kyckling träs upp på spett för att sen läggas på grillen och serveras i mjuka tortillabröd med krispig kålsallad och yoghurtsås. Yoghurtmarinaden gör kycklingen både smakrik och mör.
3 tsk tandoorikrydda, eller gör din egen blandning, se nedan
0,5 citron, saften
1 msk matolja
Tandoorikrydda (går att köpa färdig)
2 klyftor vitlök, pressade
1 msk färsk ingefära, finriven
1 tsk chiliflakes
2 krm malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
2 krm malen gurkmeja
0,5 tsk salt
Kålsallad
100 g spetskål
2 salladslökar
1 kruka färsk koriander
2 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
Raita
0,5 tsk korianderfrö
0,5 tsk hel kummin
2 dl yoghurt
1 dl gurka, fint riven
1 msk salladslök, fintskuren
0,5 citron, endast saften
1 msk olivolja
0,5 dl färsk mynta, hackad
0,5 dl färsk koriander, hackad
ca 0,5 krm salt
Till servering
tortillabröd
50 g smör, rumsvarmt
1 klyfta vitlök, pressad
Gör så här
Blanda samman yoghurten med alla kryddor, citronsaft och matolja. Skär kycklingen i lagom stora bitar till att sen kunna trä upp på spett.
Lägg kycklingbitarna i yoghurtblandningen och marinera i minst 6 timmar i kylen.
Lägg träspett i vatten i 30 minuter.
Strimla kål och salladslök. Skär koriandern grovt. Blanda samman i en bunke med övriga ingredienser till kålsalladen.
Rosta korianderfrön och kummin i en stekpanna. Stöt därefter kryddorna i en mortel. Blanda samman samtliga ingredienser till raitan i en skål.
Blanda ihop vitlök och smör.
Trä kycklingen på spett och grilla spetten klara på grillen.
Värm tortillabröden på grillen och pensla dem med lite vitlökssmör.
Servera kycklingen i tortillabröd med kålsallad och raita.