Tandoorimarinerad kycklingfilé med tagliatelle

Tandoorimarinerad kycklingfilé med tagliatelle
Foto: TV4

Härliga indiska smaker på ett enkelt sätt. Räkna med en timme medan kycklingen ligger i marinaden. Låt gärna myntayoghurten dra samtidigt.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 färska tagliatelle
  • 4 kycklingfiléer á 150 g
  • 1 påse tandoorikryddor
  • 3 dl gräddfil
  • 25 g smör
  • 4 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar

Myntayoghurt:

  • 1 citron
  • 1 knippa färsk mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda gräddfil och tandoorikryddor. Marinera kycklingen i gräddfilsmarinaden 1 timme. Myntayoghurt: Strimla citronskalet. Blanda ihop yoghurt med rivet citronskal, finhackad mynta, salt och vitpeppar. Låt stå svalt.
  2. Låt kycklingfiléerna rinna av. Stek dem i smör och olivolja i en stekpanna på låg värme. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Blanda pastan med olivoljan. Servera kycklingen med nykokta tagliatelle och svalkande myntayoghurt.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept