• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tandoorikyckling med mangosås

Tandoorikyckling med mangosås
Sandra Mastio
Sandra Mastio

Tandoorikyckling med mangosås

4 steg att laga

19 ingredienser

45 m

Kryddiga kycklinglår som ugnsbakas och serveras med krämig mango- och myntasås. Spara kryddblandningen som blir över och använd i andra rätter, eller laga denna goding igen!

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk muskot
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja

Kyckling

  • 1 kg kycklinglår
  • 2 dl yoghurt

Sås

  • 1 mango
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 krm sambal oelek
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med kryddblandningen, blanda samman allt och förvara torrt och mörkt. Ta sedan 3 msk av blandningen och blanda med den naturella yoghurten.
  2. Blanda kycklingen med tandooriyoghurten och lägg den tätt i en ugnsform. Tillaga i ugn på 225 grader ca 35-40 minuter. Kör ev på grillen sista minuterna för en rostad smak.
  3. Finhacka mangon och hacka mynta, blanda det med den grekiska yoghurten och de resterande ingredienserna.
  4. Servera gärna med luftigt ris eller en stor grön sallad.