Tandoori paneer

8 röster
30 min
4
Tandoori paneer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp paneer (à 225 g)
  • 1 dl cashewnötter
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök, stor
  • 3 tomater, stora
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 65 g färsk spenat
  • salt
  • 1 kruka färsk mynta
  • rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 port basmatiris

Gör så här

  1. Lägg cashewnötterna i blöt i minst 30 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och grovhacka vitlök, gul lök, ingefära och tomater.
  4. Mixa allt till en grov puré i en matberedare eller med stavmixer.
  5. Fräs det mixade i olja i en gryta.
  6. Häll av cashewnötterna. Mixa dem i omgångar med vatten tills det har en helt slät och gräddig konsistens.
  7. Tillsätt tandoorikrydda i grytan och stek 10 sekunder.
  8. Tillsätt de mixade cashewnötterna och kokosgrädden till grytan, späd med 2-4 dl vatten för önskad konsistens och låt koka ihop.
  9. Smaka av med salt.
  10. Skär paneer i bitar och stek gyllene runt om i olja i en stekpanna. Lägg i grytan tillsammans med spenaten. Ta från värmen och vänd runt.
  11. Servera med ris och mynta!
  12. Glöm inte att matsortera rester från lök, ingefära och mynta för en mer hållbar matlagning och njut av din tandoorigryta!/Köket-redaktionen
20 juni 2020