Tai Bai-kyckling

Tai Bai kyckling ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Tai Bai-kyckling

13 ingredienser

1 h

"Rätten är döpt efter den kände kinesiske poeten Li Bai som levde i Sichuan på 700-talet. Li Bais smeknamn var ”Stor Renhet” (Tai Bai) vilket också var namnet på stjärnan Venus." /Erik Videgård

Ställ frågor om receptet
Erik Videgård Instagram

Ställ frågor om receptet

Följ Erik på Instagram - där han svarar på alla frågor om receptet.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl olja
  • 8 facing heaven chilis
  • 1 msk chilibönpasta
  • 5 sticklökar, i 6 cm stora bitar, vita och gröna bitar för sig
  • 2,5 dl buljong
  • 1 msk shaoxingvin
  • 1 tsk soja (mörk)
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora kuber och fritera bitarna i oljan i 1 minut.
  2. Ta upp kycklingbitarna och häll av all olja utom 1 msk.
  3. Snabbstek chilin tills det doftar gott (den får inte brännas).
  4. Tillsätt chilipastan och fräs tills den doftar.
  5. Häll i de vita delarna av sticklöken.
  6. Tillsätt sedan buljong, vin, kyckling, mörk soja, sichuanpeppar, socker, salt och vitpeppar.
  7. Låt sjuda i ca 20 minuter.
  8. Lyft sedan upp chilin och sticklöken.
  9. Tillsätt den gröna sticklöken och snabbstek i 30 sekunder.
  10. Servera med sesamoljan på toppen.