Tacos med stekt majs och bönröra

koket.se
Tacos med stekt majs och bönröra
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Tacos med stekt majs och bönröra

20 ingredienser

20 min

Zeinas vegovariant på tacos där köttfärsen byts mot en varm bönröra på svarta bönor och lime- och vitlöksstekt majs.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Stekt majs

  • 500 g fryst majs
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar (eller paprikapulver)
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • olja, till stekning

Bönröra

  • 2 burkar färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 1 förp tortillabröd (gärna små)

Gör så här

Stekt majs

  1. Stek majsen i oljan i en stekpanna tills den blir gyllene.
  2. Tillsätt chili, spiskummin och salt. Stek lite till. Pressa i limesaft och tillsätt riven vitlök, blanda och dra sedan bort från värmen.

Bönröra

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin (behåll kärnorna för mer hetta).
  2. Stek gul lök tills den får färg i olja. Tillsätt vitlök och chili, stek lite till.
  3. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och rökt paprikapulver, rör om.
  4. Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt, späd med lite vatten tills röran fått önskad konsistens.
  5. Servera bönröran tillsammans med den stekta majsen i mjuka tortillabröd. Toppa med tomater, rödlök, pressad lime och koriander.