• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tacos med stekt majs och bönröra

Tacos med stekt majs och bönröra
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Tacos med stekt majs och bönröra

7 steg att laga

20 ingredienser

20 min

Zeinas vegovariant på tacos där köttfärsen byts mot en varm bönröra på svarta bönor och lime- och vitlöksstekt majs. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Stekt majs

  • 500 g fryst majs
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar (eller paprikapulver)
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • olja, till stekning

Bönröra

  • 2 burk färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 1 förp tortillabröd (gärna små)

Gör så här

  1. Stekt majs
    Stek majsen i oljan i en stekpanna tills den blir gyllene.
  2. Tillsätt chili, spiskummin och salt. Stek lite till. Pressa i limesaft och tillsätt riven vitlök, blanda och dra sedan bort från värmen.
  3. Bönröra
    Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin (behåll kärnorna för mer hetta).
  4. Stek gul lök tills den får färg i olja. Tillsätt vitlök och chili, stek lite till.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och rökt paprikapulver, rör om.
  6. Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt, späd med lite vatten tills röran fått önskad konsistens.
  7. Servera bönröran tillsammans med den stekta majsen i mjuka tortillabröd. Toppa med tomater, rödlök, pressad lime och koriander.