Tabbouli med hummus och baba ganoush

2 röster
45 m
4

Servera en god tabbouli med hummus och baba ganoush som förrätt innan helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Tabbouli

  • ca 500 g bladpersilja
  • 3 tomater
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk milt paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 2 citron, saften

Hummus

  • 1 burk färdigkokta kikärter [à 400 gram]
  • 2 msk yoghurt
  • 2 msk tahini (kan uteslutas)
  • 0,5 citron, saften
  • 4 msk olivolja

Baba ganoush

  • 4 aubergine
  • yoghurt
  • 4 msk tahini
  • olivolja
  • granatäppelsirap
  • 0,5-1 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • paprika

Till servering

  • 2 pitabröd
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tabbouli
    Skölj persiljan och skär den, tomaterna och löken i små bitar.
  2. Lägg bulguren i lite kallt vatten i 15-20 minuter. Blanda sedan samman allt med olja, salt, paprika, mynta och citronsaft.
  3. Hummus
    Mixa kokta kikärter med yoghurt, tahini och citronsaft. Ringla sedan olivolja ovanpå.
  4. Baba ganoush
    Grilla aubergine i ugnen 15-20 minuter på 275 grader.
  5. Ta bort skalet och blanda innehållet med yoghurt, tahini, olivolja, granatäppelsirap, pressad citron och pressad vitlök. Garnera med olivolja och röd paprika.
  6. Servering
    Fritera pitabröden och servera de olika rörorna i salladsblad.

Laddar fler recept...