Tabbouli med hummus och baba ganoush

Tabbouli med hummus och baba ganoush
Foto: Tv4

Tabbouli med hummus och baba ganoush

Av: Mahmood - Kramfors

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

45 m

Servera en god tabbouli med hummus och baba ganoush som förrätt innan helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tabbouli

  • ca 500 g färsk bladpersilja
  • 3 tomater
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk milt paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 2 citroner, saften

Hummus

  • 1 burk färdigkokta kikärter [à 400 gram]
  • 2 msk yoghurt
  • 2 msk tahinipasta (kan uteslutas)
  • 0,5 citron, saften
  • 4 msk olivolja

Baba ganoush

  • 4 aubergines
  • yoghurt
  • 4 msk tahinipasta
  • olivolja
  • granatäppelsirap
  • 0,5-1 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • paprika

Till servering

  • 2 pitabröd
  • sallad

Gör så här

Tabbouli

  1. Skölj persiljan och skär den, tomaterna och löken i små bitar.
  2. Lägg bulguren i lite kallt vatten i 15-20 minuter. Blanda sedan samman allt med olja, salt, paprika, mynta och citronsaft.

Hummus

  1. Mixa kokta kikärter med yoghurt, tahini och citronsaft. Ringla sedan olivolja ovanpå.

Baba ganoush

  1. Grilla aubergine i ugnen 15-20 minuter på 275 grader.
  2. Ta bort skalet och blanda innehållet med yoghurt, tahini, olivolja, granatäppelsirap, pressad citron och pressad vitlök. Garnera med olivolja och röd paprika.

Servering

  1. Fritera pitabröden och servera de olika rörorna i salladsblad.