Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Syster Ingrids räkpaj
Foto: TV4
Syster Ingrids räkpaj
13
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Crème fraiche gör pajskalet sprött och fint.
Fest
Förrätter
Paj
Ingredienser
Pajdegen:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk crème fraîche
Fyllningen:
500 g räkor, rensade
3 msk dill, hackad
1 tsk pepparmix
1 förp fryst hollandaisesås, tinad
1 förp räkost [150 g]
Servering:
grönsallad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda smör, mjöl och crème fraiche till en deg och låt den vila svalt och övertäckt i 30 minuter.
Pressa ut degen i en form med mjölade fingertoppar. Grädda i 225° ugn i 12-15 minuter.
Skär räkorna i bitar och lägg dem i pajskalet. Strö över dill och hälften av pepparmixen.
Blanda sås och räkost och bred blandningen över räkorna. Strö över resten av pepparmixen.
Grädda i 225° ugn tills pajen fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Servera grönsallat till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut