Syrlig persiljesallad med rödlök

4 - 6
Syrlig persiljesallad med rödlök
Foto: Zeina Mourtada
4 - 6

Du behöver

  • 1 stort knippe slätbladig persilja
  • 2 rödlök
  • 2 msk sumak
  • 1-2 citron (justera mängd efter smak)
  • salt

Gör så här

  1. Skär löken i tunna strimlor. Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan.
  2. Tvätta persiljan och finhacka den. Blanda sedan lök, persilja, salt och citron. Smaka av och justera syran efter smak, salladen ska ha en fräsch och syrlig smak. Servera genast eller låt salladen stå i kylen. Salladen klarar sig fint i flera timmar i kylen. Servera som tillbehör till grillat.
Kommentera receptet

Fler goda recept