Syrlig persiljesallad med rödlök

Syrlig persiljesallad med rödlök
Foto: Zeina Mourtada
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Syrlig persiljesallad med rödlök

7

2 steg att laga

5 ingredienser

Zeinas goda persiljesallad med syrad rödlök, sumak och massor av slätbladig persilja. Passar utmärkt till grillat och även till kebab i långpanna.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 stort knippe slätbladig persilja
  • 2 rödlök
  • 2 msk sumak
  • 1-2 citron (justera efter smak)
  • salt

Gör så här

  1. Skär löken i tunna strimlor. Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan.
  2. Tvätta persiljan och finhacka den. Blanda sedan lök, persilja, salt och citron. Smaka av och justera syran efter smak, salladen ska ha en fräsch och syrlig smak. Servera genast eller låt salladen stå i kylen. Salladen klarar sig fint i flera timmar i kylen. Servera som tillbehör till grillat.