Sydamerikansk chimichurri

Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sydamerikansk chimichurri

9

2 steg att laga

8 ingredienser

10 m

”En sydamerikansk dippsås ursprungligen från Uruguay och Argentina där den används för att toppa grillat kött. Den kan dock användas till mycket mer än så.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 röd chilifrukt, utan kärnor och mellanväggar (stor)
  • 1 tsk torkad oregano (knappt)
  • 1 tsk havssalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Använd helst mortel och mortla allt utom olivolja och vinäger till en crème.
  2. Rör ner olivoljan och vinägern.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer