Sweet chili kycklingtacos med asiatiska smaker

Santa Maria Sweet chili kycklingtacos med asiatiska smaker
Foto: Santa Maria

Sweet chili kycklingtacos med asiatiska smaker

12 ingredienser

30 min

Mjuka wraps fyllda med sweet chili-kyckling, krispiga grönsaker och en smakrik mix av asiatiska smaker. Fräscht, färgstarkt och fyllt med spännande smaker!

Santa Maria Sweet chili kycklingtacos med asiatiska smaker produkter

Använd de här!

Ingredienser

portioner
  • 100 g salladsmix
  • 100 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven eller i stavar
  • 125 g rädisa, tunt skivade
  • 1 kruka thaibasilika (eller koriander)
  • 50 g cashewnötter, hackade
  • 500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
  • 1 msk olja
  • 1 förp Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
  • 1 förp Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
  • 1 förp Santa Maria Topping Sauce Sweet Korean BBQ
  • 1 förp Santa Maria Topping Sauce Sesame & Soy Mayo

Gör så här

  1. Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
  2. Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 minuter. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 minut. Håll varmt.
  3. Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med såserna och garnera med kryddor och nötter.

Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.

TIPS!
Fler tips från Santa Maria!
Santa Maria header 2025 - asiatiskt

Fler tips från Santa Maria!

Här hittar du fler tips och recept

Läs mer