Blanda resten av ingredienserna och vänd ner i marängen. Blanda noga men varsamt. Spritsa ut 4 runda bottnar, 19 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 16 minuter. Låt svalna.
Vaniljkräm
Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen. Blanda och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
Koka varsamt och under konstant omrörning upp blandningen tills den har tjocknat.
Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.
Vispa grädden fast och vänd ner den i vaniljkrämen.
Varva tårtbottnar och vaniljkräm, men lägg ingen vaniljkräm på toppen. Stryk av kräm som eventuellt runnit över kanterna. Låt tårtan stå i frysen i 1 timme.
Italiensk maräng
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.
Fördela marängen jämnt över hela tårtan. Bränn av den med en gasbrännare och dekorera med färska bär.