Värmande Guldsoppa

0 röster
4

En soppa till förrätt som värmer, med bland annat kantareller och grädde. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kantareller
  • 1 gul lök (eller en 1/2 stor)
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk Vetemjöl (drygt)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk sherry
  • persilja (som garnering)

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken och glasera dessa i en kastrull.
  2. Borsta kantarellerna rena och dela dom i mindre bitar.
  3. Fräs kantarellerna så att vattnet nästan är borta.
  4. Strö mjölet över kantarellerna och häll över detta till kastrullen med löken.
  5. Under omrörning tillsätter du vatten, grädde och hönsbuljongtärningen. Låt soppan sjuda i 10 – 15 minuter och tillsätt vitpepper och salt.
  6. Innan serveringen tillsättes sherryn och dessutom persiljan som garnering
19 november 2008