Agnetas Perfekta Parfait

Agnetas Perfekta Parfait
Foto: TV4

Agnetas Perfekta Parfait

Av: Sverker Toreskog

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En ljuvlig parfait serverad med hjortronsylt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 vaniljstänger
  • Hjortronsylt, på burk
  • punsch

Gör så här

  1. Vaniljstängerna skärs upp på mitten på längden.
  2. Skrapa ur fröna ur skidan och lägg stänger och frön i mjölken och grädden.
  3. Låt detta sjuda under omrörning i 10 minuter.
  4. Blanda gulan och vitan med sockret och vispa pösigt.
  5. Tag ur vaniljstängerna ur den varma mjölken och häll den över den vispade ägg/socker blandningen.
  6. Värm upp under manuell vispning till dessa att äggen börjar koagulera (Du kan känna detta när vispen möter ett visst motstånd i botten på kastrullen).
  7. Låt blandningen svalna och frys in.
  8. Tag ut glassen så att den hinner mjukna innan serveringen och servera med hjortronsylten och flödigt med kall punsch över glass och hjortron.
  9. Sjung ”Punschen kommer, punshen kommer, ljuv och sval…..”