Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

Foto: TV4
Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt
18 ingredienser
60 min
Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt, serveras med spenat, brynt citronsmör och parmesan. Röda lagets förrätt.
Ingredienser
Pastadeg
- 4 dl durumvetemjöl
- 2 ägg
- 1 äggula
- 2 msk olja
- 2 msk vatten
- 2 krm salt
Fyllning
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 200 g spenat
- 200 g trattkantareller
- 50 g hasselnötter, rostade
- 75 g parmesanost, riven
- 1 ägg, uppvispat (håller ihop pastaplattorna bättre)
Brynt citronsmör
- 50 g smör
- 0,5 citron, skal
garnityr
- parmesanost, hyvlad
- persilja, bladen
- hasselnötter, hackade
Gör så här
Pastadeg
- Häll upp durumvetet i en hög på en ren arbetsbänk, gärna marmor.
- Gör ett "hål" i mjölhögen och lägg i ägg, vatten, olja och salt. Vispa dessa och blanda successivt med mjölet från kanterna av "hålet".
- Knåda sedan degen tills den känns smidig. Är den torr kan du hälla på lite extra vatten, är den lös lite extra mjöl. Lägg sedan degen att vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Lägg smöret i en liten kastrull och bryn tills det är bärnstensfärgat och doftar karamell.
- Medan pastadegen vilar, kan fyllningen göras. Hacka schalottenlök och vitlök fint och stek mjukt i smör. Finhacka trattkantarellerna och fräs i stekpannan med den hackade löken till svampen "knäpper".
- Tillsätt finhackad spenat och persilja och fräs tills det mesta av vätskan avdunstat. Häll ner blandningen i en bunke och tillsätt riven parmesan och grovt hackade rostade hasselnötter.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta.
- När pastan vilat färdigt, kavla den tunt och stansa ut runda former. Lägg en halv matsked fyllning i mitten på hälften av pastaplattorna.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg, lägg en pastaplatta ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel.
- Lägg försiktigt ner pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan flyter upp till ytan. Ta upp, lägg upp på en tallrik, skeda på det brynta citronsmöret och garnera med parmesan, persilja och hasselnötter.
- Servera direkt och njut!