Amirs wienerschnitzel med rösti

Wienerschnitzel med rösti
Foto: Alexander Lavold
Amir Kheirmand DM
Amir Kheirmand DM

Amirs wienerschnitzel med rösti

13 ingredienser

75 m

En riktig klassiker är schnitzel gjord på kalvinnanlår. Servera med rösti och kapris- och sardellsmör.

Annons:
Vin till maten: 2820 Laroche Punto Niño

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvinnanlår
  • 8 fasta potatisar
  • 8 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja, hackad
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • vetemjöl, till panering
  • ströbröd, till panering
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka sardeller och kapris. Blanda ihop med smöret, lägg i persilja och blanda igen. Ställ smöret i kylen.
  2. Dela kalven i fyra bitar. Lägg varje bit mellan plastfilm och banka ut till en tunn skiva, cirka 5 mm.
  3. Vispa äggen.
  4. Dubbelpanera kalvskivorna genom att först lägga i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
  5. Ställ åt sidan så att skivorna får torka till lite.
  6. Smält 1 matsked smör i en kastrull och häll i på ½ liter vatten. Sjud sockerärtorna i cirka 10 minuter. De är klara när de är mjuka, men fortfarande spänstiga.
  7. Skala och riv potatisen. Krama ur all vätska.
  8. Smält smör i en stor stekpanna och stek två gyllenbruna rösti.
  9. Smält smör i en stekpanna och stek kalvskivorna 2-3 minuter på varje sida.
  10. Servera!