26 ingredienser
2h 30 min
Louises möra kalvkött i dillsås serveras med krispig brysselkål. Passar perfekt till söndagsmiddagen.
Alla har vi klara exempel på mat som har etsat sig fast i minnet på ett negativt sätt. Det kan vara den sega och torra levern som serverades i skolan, eller kålpuddingen hos dagmamman som bara innehöll kål och simmade i fett.
Kalv i dill är en sådan maträtt för mig som beskriver ett dåligt matminne. För ett par år sedan fick jag rätten serverad framför mig igen, då var den vällagad med rätt råvaror och slog mig med häpnad. Sedan dess är det en av mina favoriter från det svenska köket.
Lägg alla kryddor i en tesil när du kokar köttet och buljongen. Lyft upp den när du ska reda såsen, på så vis får du inga oväntade pepparkorn och lagerblad i munnen.
Louise lagade även
Kräft- och laxfärserad rödtunga
Kolla in fler recept och läs mer om