Laxtartar

5 röster
10
Laxtartar
Foto: TV4

En mjuk laxtartar med krispig toast och dressad sallad.

I menyn ingick även

Ryggbiff med pommes


Kanelstekta äpplen



Kolla in alla recept och läs mer om

Sveriges mästerkock


Visa mer
10

Du behöver

  • 5 hg lax, i små kuber
  • 1,5 hg lax, rökt, i små kuber
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • 3 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 dl ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijon
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Citron, efter smak
  • forellrom
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dill, finskuren
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • Salt, efter smak
  • socker, efter smak
  • babyspenat
  • röd mangold
  • Frissésallad el mixed baby greens.
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Levain
  • smör
  • salt
  • torkad dragon

Gör så här

  1. Tartar
    Tänk på att förvara laxen kallt och inte arbeta onödigt länge med fisken.
  2. Skär ingredienser noggrant.
  3. Blanda försiktigt ihop ingredienser.
  4. Smaka av med salt, citron och svartpeppar.
  5. Kyl mixen.
  6. Använd en rund form vid montering.
  7. Toppa med en forellromsquenell på toppen.
  8. Vinägrette
    Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  9. Ringla vackert på fat vid servering.
  10. Mixsallad
    Dressa salladen lätt med vinägretten.
  11. Salta och peppra lätt och vänd runt i en skål innan uppläggning.
  12. Garnera fatet.
  13. Toast/krutonger
    Skiva brödet.
  14. Använd rundel eller skär en egen form alternativt skär krutonger.
  15. Stek gyllenbrunt i smör, behåll en mjuk kärna.
  16. Avsluta med salt och torkad dragon.
  17. Förvara krutongerna i rumstemperatur.
30 mars 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept