Dovhjortsspett, vildsvinsribs samt lövbiff på älg

Foto: tv4
Dovhjortsspett, vildsvinsribs samt lövbiff på älg
17 ingredienser
Honungsgrillolja vilt från Ormsätter gård som här används till vildsvinsribs, lövbiff på älgkalv samt till grillspett på dovhjortsfärs. Servera med yoghurtdipp och färskpotatis.
Ingredienser
Grillade hjortfärsspett
- 400 g dovhjortfärs
- 10 kvistar färsk ramslök
- 80 g getost
- 20 g färsk bladpersilja
- 1,5 dl grillolja, med honung
- 8 grillspett
Grillade vildsvinsspjäll
- 1 kg revbensspjäll från vildsvin
- 5 dl grillolja, med honung
Lövbiff
- 4 skivor lövbiff av älgkalv (gärna från innanlår eller rostbiff)
- 1 dl grillolja, med honung
Yoghurtdipp
- 6 dl turkisk yoghurt
- 4 kvistar ramslök
- 8 blad mynta
- salt
- peppar
Till servering
- färskpotatis, kokt
- sallad
Gör så här
Grillade hjortfärsspett
- Blötlägg träspetten i kallt vatten, så att dom inte börjar brinna på grillen.
- Strimla ramslöken och persiljan, blanda sedan alla ingredienser i en bunke.
- Forma färsen runt spetten och låt stå i kyl till ca 30 minuter innan grillning.
Vildsvinsspjäll
- Marinera först spjällen i grilloljan i ca tolv timmar. Dag två: värm ugnen till 175 grader.
- Lyft upp spjällen och låt rinna av, lägg sedan i ugnsfast form och baka i ca 2,5 timmar. Ta ut köttet och låt svalna innan det grillas för att få fin yta.
Lövbiff
- Grilla hastigt och pensla köttet med grilloljan.
Yoghurtdipp
- Hacka örterna och blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera till köttet tillsammans med kokt färskpotatis och fräsch sallad.