Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter
Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter
16 ingredienser
40 min
Hemgjorda rödbetschips toppade med smakrik getostkräm, knaprigt bacon och rostade hasselnötter.
Ingredienser
Rödbetschips
- 2 rödbetor
- 1 dl rapsolja
- 2 dl solrosolja
- 2 tsk salt
- 2 tsk torkad persilja
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk svartpepparkorn
- 0,5 dl majsstärkelse
Getostkräm
- 100 g getost (t ex chèvre)
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl grädde
- salt (efter smak)
Topping
- 50 g bacon
- 0,5 dl hasselnötter, skalade
- 1 ask krasse
- 0,5 kruka gräslök, fint skuren
Gör så här
- Blanda 1 del rapsolja och 2 delar solrosolja i fritös eller kastrull och värm oljan till 160 grader.
- Skala rödbetorna och hyvla tunt på mandolin.
- Torka betorna torra på hushållspapper eller handduk.
- Vänd betorna i maizena och skaka av överflödet innan du doppar i fritösen.
- Låt fritera i ca 5 minuter eller tills de är helt krispiga.
- Mixa salt, persilja, timjan och svartpeppar i en kryddmixer eller blender.
- När chipsen är klara, lyft och lägg på nytt papper, strö över örtsaltet.
Getostkräm
- Mixa getost, grädde och crème fraiche till en slät kräm i blender, smaka av med salt.
- Lägg krämen i spritspåse och förvara i kyl.
- Topping
- Stek baconet krispigt i stekpanna och tillsätt hasselnötterna.
- Lägg ut chipsen på stora fat.
- Spritsa lite kräm på varje chips och lägg på bacon och hasselnötter.
- Toppa med smörgåskrasse och gräslök.