Minipizzor med tomat och mozzarella

Minipizzor med tomat och mozzarella
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Minipizzor med tomat och mozzarella

3

11 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Smarriga minipizzor med mozzarella, färska tomater, basilika och Hornuddens rökta chilisås. Allting blir lite godare i miniformat!

Ingredienser

portioner4 portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl

Topping

  • 100 g mozzarellaost
  • 1,5 dl Hornuddens rökta chilisås
  • 200 g blandade tomater
  • 6 blad basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och blanda med vattnet tills jästen löst sig helt.
  2. Tillsätt olja och salt och rör om.
  3. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen får en bra konsistens och släpper från bunkens kant.
  4. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. Cirka 0,5-1 timme.
  5. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Dela upp degen i mindre bitar och kavla ut tunna pizzor.
  7. Bred ut chilisåsen på pizzorna och smula över mozzarellan.
  8. Baka i ca 5-8 minuter.
  9. Skär tomaterna i oregelbundna bitar.
  10. Bryt ner basilikabladen och blanda med tomaterna.
  11. Toppa pizzorna med tomatsalladen.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer