Stek schalottenlök, morot, selleri och vitlök i smör och rapsolja i några minuter. Tillsätt räkskal och timjan i stekpannan och låt fräsa några minuter. Tillsätt sen tomatpuré samt vitt vin och vatten så det precis täcker. Låt fonden koka utan lock i 20 minuter.
Sila räkfonden och fortsätt reducera tills det är 1/3 kvar.
Tillsätt 1 dl vitt vin, cayennepeppar och grädde. Låt koka ca 10 minuter, salta och peppra sedan efter smak.
Rotselleripuré
Koka rotselleri och potatis i saltat vatten i ca 10 minuter. Mosa och tillsätt uppvärmd grädde och smält smör. Vispa med elvisp för en fluffig konsistens. Salta och peppra efter smak.
Blåmusslor
Lägg blåmusslorna i såsen och låt puttra under lock i ca 3 minuter tills de öppnat sig. Tag kastrullen från plattan och håll varmt under lock.
Tillbehör
Stek skivad fänkål i olivolja och pressa över citron. Strö över citronzest, salta och peppra och håll varmt.
Skiva morötter på längden och stek på medelvärme i smör. Pressa över citron och strö över hackad persilja.
Pilgrimsmusslor
Stek pilgrimsmusslorna i het panna med smör och olja, bara tills de fått fin färg på båda sidor.
Lägg upp en tallrik med musslor, räkor samt sås. Servera med citronfänkål, syrade morötter och rotselleripure.