Svartkålsgalette

6 röster
30 m
4
Svartkålsgalette
Foto: Frida Edlund

Receptet är ur boken Chez Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Chez Wood_omslag

Enkel men underbart god galette med svartkål, purjolök och brieost. Perfekt tillbehör till buffén.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp pajdeg (färdig, färsk på rulle)
  • ca 1 msk olivolja (till degen)
  • 1 purjolök, skivad (liten)
  • olivolja (att steka i)
  • 200 g svartkål, utan stam och riven i bitar
  • 300 g brieost, skuren i tjocka skivor (eller getost)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rulla ut pajdegen på en ugnsplåt och vik lite slarvigt upp 1 cm av degen runt om, så att det blir som en liten kant. Ringla över en knapp matsked olivolja och pricka degen med en gaffel.
  3. Förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter, tills kanterna börjar bli gyllene.
  4. Fräs purjolöken i en stekpanna med olivolja, tills den är mjuk och börjar få lite färg i kanterna.
  5. Sänk värmen något och fräs svartkålen mjuk och glansig tillsammans med purjolöken, cirka 5 minuter.
  6. Ta ut pajdegen och varva brie och kålblandning ovanpå degen. Grädda i mitten av ugnen tills osten har smält och kålblandningen har fått krispiga kanter.
  7. Servera galetten varm eller ljummen.
Tips!
Chez Wood_omslag

Receptet är ur boken "Chez Wood"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...