Sprid ut pistagenötterna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills de är lätt gyllenbruna. Låt dem svalna och hacka dem sedan grovt.
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
Lägg ner svartkålen i det kokande vattnet och blanchera den i ca 2 minuter.
Avlägsna kastrullen från värmen och häll av vattnet. Skölj svartkålen i kallt vatten för att stoppa tillagningen och bevara den vackra färgen. Låt svartkålen rinna av.
Smaksätt ricottan med citronzest, svartpeppar och en nypa salt. Rör om väl så att smakerna blandas.
Ta fram en sauteuse (eller stekpanna) och smält smöret på medelvärme. Tillsätt finhackad vitlök och svartpeppar. Låt vitlöken bli gyllene utan att bränna den.
Tillsätt den kokta svartkålen och glasera den i smöret i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp den glaserade svartkålen på ett serveringsfat.
Fördela klickar av den smaksatta ricottan över svartkålen.
Strö de rostade och hackade pistagenötterna över svartkålen och ricottan.
Riv lite citronzest över rätten och avsluta med en lätt ringlad olivolja för att förhöja smakerna.