Svamptaco med ostig majsgratäng

koket.se
Svamptaco med ostig majsgratäng
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Svamptaco med ostig majsgratäng

20 ingredienser

40 min

Veggietaco på nytt sätt! Fyll mjuka tortillabröd med kryddstekt svamp och en underbart krämig majsstuvning med ost.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g fryst majs
  • 1 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0,5-1 burk inlagd jalapeño (à ca 220 g)
  • 2 dl ost, riven
  • 400 g ostronskivling
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 cayennepeppar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • rapsolja, till stekning
  • salt

Till servering

  • 6 tortillabröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 kruka grönsallad
  • 2 tomater
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna grill.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet och låt steka någon minut. Tillsätt mjölken i omgångar under vispning. Låt koka ca 10 minuter. Salta.
  3. Häll av och hacka valfri mängd jalapeño.
  4. Tillsätt majs, hälften av osten och jalapeño i såsen. Häll allt i en ugnssäker form. Toppa med resten av osten och gärna lite mer jalapeño.
  5. Tillaga i ugnen tills gyllene.
  6. Riv svampen i mindre bitar och stek gyllene i olja. Tillsätt kryddorna, rödlök och vitlök. Stek ytterligare ca 1 minut. Håll varmt och vänd ner koriandern precis före servering.
  7. Hacka tomaterna. Dela salladen. Hacka koriandern.
  8. Fyll tortillabröden med stekt svamp, tomat. sallad och krämig majs. Toppa med koriandern.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din goda taco! /Köket redaktionen