Svampsoppa med vitlöksbröd

NYHET
Svampsoppa med vitlöksbröd
Foto: Tv4

Svampsoppa med vitlöksbröd

12 ingredienser

30 min

En krämig svampsoppa med ett gott och krispigt vitlöksbröd gör sig riktigt bra som förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 250 g skogschampinjoner (färska)
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • lantbröd
  • smör (till krutongerna)
  • färsk persilja (till garnering)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Hacka löken fint.
  3. Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme.
  4. Fräs svampen i kastrullen tills den släpper vätska och får en gyllene färg.
  5. Fräs löken tills de är mjuka och doftande.
  6. Pudra över mjölet och rör om.
  7. Späd med buljong och grädde under omrörning. Låt det koka i 10 minuter.
  8. Mixa sedan soppan lätt.
  9. Skär brödet i små kuber och stek dem med smör i en het stekpanna.
  10. Servera soppan toppad med krutonger och färsk persilja.