Svampravioli med spenat och ricotta

POPULÄRT
Svampravioli med spenat och ricotta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Svampravioli med spenat och ricotta

33

7 steg att laga

13 ingredienser

Siri Barje tipsar om hur du tar genvägen till hemgjord ravioli - köp wonton- eller gyozadeg och fyll med champinjoner, ricotta och spenat. Riktigt gott blir det!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp wontondeg (eller gyozadeg)
  • 500 g champinjoner
  • 200 g färsk spenat
  • olja, att steka i
  • 250 g ricotta
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 4 tomat
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina degen.
  2. Hacka svampen och stek den på hög värme i olja tills all vätska har försvunnit. Ta ur och ställ åt sidan.
  3. Stek spenaten på hög värme i olja och krama ur vätskan ordentligt. Hacka sedan grovt.
  4. Blanda svamp, spenat, ricotta, salt och peppar i en bunke. Krydda med rivet citronskal och olivolja.
  5. Ta ett ark deg och lägg på en klick röra och förslut den väl. Upprepa tills röran är slut!
  6. Hacka tomater, salvia och vitlök. Stek dem snabbt i smöret till en enkel tomatsås.
  7. Koka raviolin i saltat vatten tills de flyter. Vänd sedan snabbt ned dem i tomatsåsen!