Svampravioli med spenat och ricotta

23 röster
4

Siri Barje tipsar om hur du tar genvägen till hemgjord ravioli - köp wonton- eller gyozadeg och fyll med champinjoner, ricotta och spenat. Riktigt gott blir det!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp woton/gyozadeg
  • 500 g champinjoner
  • 200 g färsk spenat
  • olja, att steka i
  • 250 g ricottaost
  • 2 msk god olivolja
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 4 färska tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tina degen.
  2. Hacka svampen och stek den på hög värme i olja tills all vätska har försvunnit. Ta ur och ställ åt sidan.
  3. Stek spenaten på hög värme i olja och krama ur vätskan ordentligt. Hacka sedan grovt.
  4. Blanda svamp, spenat, ricotta, salt och peppar i en bunke. Krydda med rivet citronskal och olivolja.
  5. Ta ett ark deg och lägg på en klick röra och förslut den väl. Upprepa tills röran är slut!
  6. Hacka tomater, salvia och vitlök. Stek dem snabbt i smöret till en enkel tomatsås.
  7. Koka raviolin i saltat vatten tills de flyter. Vänd sedan snabbt ned dem i tomatsåsen!
11 november 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept