Svampfylld ravioli med svampsmör

Svampfylld ravioli med svampsmör
Foto: TV4
Caroline Freyschuss
Caroline Freyschuss

Svampfylld ravioli med svampsmör

Av: Caroline Freyschuss

Från: Efter stängning

24 ingredienser

"En riktig svampfest med 5 olika variationer på svamp. Ravioli fylld med en svampkräm, stekt svamp, svampsmör samt friterad och råhyvlad svamp!" /Caroline

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 2 dl tipo 00 mjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vatten

Svampfyllning

  • 300 g skogschampinjoner
  • 100 g schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl färskost
  • ev salt

Friterad svamp

  • 3 champinjoner
  • olja, att fritera i
  • salt

Smörstekt svamp

  • 50 g smör
  • 150 g trattkantareller

Till servering

  • 2 champinjoner
  • 1 citron
  • parmesanost
  • färsk persilja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med pastadegen. Mixa eller knåda ihop alla ingredienser till en fast pastadeg. Den ska knådas för hand i minst 10 minuter, eller 5 minuter i matberedare. Låt vila i plastfolie medan du tillreder resten.
  2. Nu ska du göra fyllningen. Då börjar du med att hacka lök och svamp som du sedan steker på medelvärme i olja eller smör tills de fått en fin färg och blivit mjuka. Sedan mixar du ihop svampen och löken med färskost och soja. Det ska bli en slät kräm. Smaka av med salt. Lägg krämen i en spritspåse och lägg i kylen.
  3. Sedan är det dags att fritera svamp. Då hettar du upp olja till 170 grader i en kastrull. Glöm inte att ha ett lock nära till hands om det skulle behövas. Skiva sedan champinjoner tunt på en mandolin och fritera i oljan tills de fått en gyllenbrun färg. Ta sedan upp och låt rinna av på papper. Salta medan svampen är varm. Dessa ska vara krispiga som chips, om de inte är det kan du fritera dem en gång till.
  4. Nu kan du börja med din ravioli. Dela pastadegen i två delar och kavla ut den tunt i en pastamaskin, jag brukar köra till tjocklek 7-8. Sedan spritsar du ut kräm med jämna mellanrum på ena sidan och lägger sedan över den andra degen och formar små kuddar genom att försluta degen runt krämen. Det viktiga här är att man får ut all luft innan man försluter degen runt krämen, annars riskerar man att de spricker när de kokas. Skär eller stansa ut runda ravioli. Koka sedan i saltat vatten i 1-2 minuter.
  5. Nu ska du steka svamp i smör. Smält smör i en stekpanna på hög värme, lägg sedan i trattkantarellerna och stek tills de fått en fin färg och smöret är brynt.
  6. Nu är det dags att lägga upp! Råhyvla champinjonerna på mandolin. Spritsa svampkräm i botten, lägg dit dina ravioli, sedan den stekta svampen och ringla över ditt brynta svampsmör. Toppa sedan med den friterade svampen och råhyvlade champinjoner, riv över parmesanost, citronzest, lite citronsaft, persilja och peppar.