Sushirulle med friterad fläskfilé

Sushirulle med friterad fläskfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sushirulle med friterad fläskfilé

14 ingredienser

Friterad mat kallas tempura i japan. Här har vi lagt in friterad fläskfilé i sushirulle. Köp färdig tempuramix eller gör egen frityrsmet efter vårt recept. Det går bra att fritera i en gjutjärnspanna, om du inte har tillgång till en fritös.

Ingredienser

portioner
  • 1 nori
  • 1,5 dl sushiris, kokt
  • wasabi
  • 0,25 fläskfilé, i en smal strimla
  • salt
  • vitpeppar
  • några gräslöksstrån

Frityrsmet:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja

Till servering:

  • sötsur sås
  • japansk soja
  • gurkskal, strimlat

Gör så här

  1. Skär fläskfilén på längden i smala bitar. Vispa samman mjöl, öl, ägg och olja till en slät smet. Krydda fläskfilébitarna med salt och peppar och doppa dem i frityrsmeten. Fritera i neutral olja i ca 3 minuter i 180°. Lägg den friterade filén att rinna av på hushållspapper.
  2. Fördela riset på sjögräsbladet i ett ca 1/2 cm tjockt lager. Lägg på en tunn sträng wasabi.
  3. Lägg på fläskfilé och gräslök. Rulla ihop och klistra ihop skarven med lite risvinäger. Servera med japansk soja och sötsur sås.