Surdegspizza med rökt viltkött

koket.se
Surdegspizza med rökt viltkött
Foto: Tv4

Surdegspizza med rökt viltkött

Av: Christer - Närke

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Surdegspizza med rökt viltkött och pepparrotsvisp är en förätt som snabbt kan bli en riktig favorit.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Christer - Närke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 pizzadeg
  • 0,5-1 dl crème fraîche
  • 50 g lagrad prästost (eller parmesanost)
  • salt
  • peppar

Topping

  • 100 g kött, rökt
  • 15 g mâchesallad
  • 25 g pepparrotsvisp
  • 20 g rostade solrosfrön
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Tryck försiktigt ut den färdiga pizzadegen med fingertopparna till önskad storlek.
  2. Blanda crème fraîche och riven ost med salt och peppar efter behag. Bred ut blandningen på pizzabottnen.
  3. Grädda pizzan på 250–300 grader tills den fått fin färg. Använd gärna en pizzasten.

Topping

  1. Toppa med tillbehören när pizzan tagits ut ur ugnen.