Surdeg

1 röst

Recept på hur du gör din egen surdeg som du sedan kan använda för att baka bröd på.

Visa mer

Du behöver

  • 392 g vatten, 36 gradigt
  • 310 g vetemjöl
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Dag 1
    Blanda 200 g vatten, 140 g mjöl och 2 msk honung till en slät massa. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i två dagar.
  2. Dag 2
    Tillsätt 100 g vatten och 85 g mjöl och vispa till en mjuk pasta. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i 24 timmar.
  3. Dag 3
    Tillsätt 92 g vatten och 85 g mjöl och vispa till en slät massa. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i 24 timmar.
15 augusti 2018

Laddar fler recept