Sukiyaki med ris

Sukiyaki med ris
Foto: TV4

Tunt skivad entrecôte med kinakål, svamp och bröngroddar, smaksätts med sås på soja, saké och mirin.

Dryckesförslag: Japansk öl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 april 2017
1h
4

Du behöver

  • 500-800 g entrecôte
  • 4 dl ris
  • 1 kinakål
  • 2 gul lök
  • 1 purjolök
  • 280 g böngroddar på burk
  • 10-15 st Shiitakesvamp
  • 100 g glasnudlar
  • 1 ägg

Sås

  • 1 dl mirin (risvinäger)
  • 1 dl saké
  • 1 dl japansk soja
  • 0,25 dl socker

Gör så här

  1. Börja med att skiva entrecôten, den får gärna vara halvt frusen då det blir 
lättare att skiva.
  2. Koka ris efter anvisning på förpackning.
  3. Skär löken, purjolöken och svampen i lagom stora bitar.

  4. Koka glasnudlarna.
  5. Koka en sås på mirin, saké, soja och socker. När såsen kokat, ställ undan.   Stek köttet så det får färg, häll därefter i löken, purjolöken, groddar och svamp och bryn det lätt.
  6. Häll på såsen du ställt undan och låt det puttra en stund.
  7. Tillsätt skuren kål och glasnudlar, låt sjuda i 5 minuter.
  8. Knäck och vispa ett ägg med hjälp av en gaffel i en skål.
  9. Addera köttet och grönsaker till skålen med ägg, och ät med nykokt ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept