Stufato - italiensk köttgryta

Zeta Stufato - italiensk köttgryta
Foto: Zeta

Stufato - italiensk köttgryta

17 ingredienser

60 min

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, fläskkarré, blomkål och kikärtor. En riktigt god köttgryta tröttnar man aldrig på!

Zeta Svarta bönor
Zeta Svarta bönor

Zeta Svarta bönor

Bönor med fräsch, lite fruktig smak och mjuk konsistens. Perfekt till soppor, grytor, tacos eller bönsalsa.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g blomkål, i buketter
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 300 g fläskkarré benfri, strimlad
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller torrt vitt vin)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 förp passerade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 förp Zeta svarta bönor, sköljda
  • 1 förp Zeta Kikärtor, sköljda
  • 150 g haricots verts, delade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg blomkålen på en plåt och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter tills blomkålen fått lite färg, ta ut och salta.
  3. Bryn köttet i olivolja i en stor gryta på hög värme.
  4. Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, rör i tomatpuré och fräs i 3-4 minuter.
  5. Häll i vin, vatten, fond och passerade tomater. Tillsätt timjan och låt grytan koka ihop under 10-15 minuter.
  6. Lägg i bönor, kikärter och haricots verts. Koka i ytterligare 5 minuter.
  7. Vänd ner salladslök och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera med ett nybakat surdegsbröd.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Dubbelmarinerad fläskfilé

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta

Läs mer