Stufato - italiensk köttgryta

Foto: Zeta
Stufato - italiensk köttgryta
17 ingredienser
60 min
Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, fläskkarré, blomkål och kikärtor. En riktigt god köttgryta tröttnar man aldrig på!
Ingredienser
- 150 g blomkål, i buketter
- Zeta extra jungfruolivolja classico
- 300 g fläskkarré benfri, strimlad
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller torrt vitt vin)
- 1 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 2 förp passerade tomater
- 1 tsk torkad timjan
- 1 förp Zeta svarta bönor, sköljda
- 1 förp Zeta Kikärtor, sköljda
- 150 g haricots verts, delade
- 4 salladslökar, strimlade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg blomkålen på en plåt och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter tills blomkålen fått lite färg, ta ut och salta.
- Bryn köttet i olivolja i en stor gryta på hög värme.
- Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, rör i tomatpuré och fräs i 3-4 minuter.
- Häll i vin, vatten, fond och passerade tomater. Tillsätt timjan och låt grytan koka ihop under 10-15 minuter.
- Lägg i bönor, kikärter och haricots verts. Koka i ytterligare 5 minuter.
- Vänd ner salladslök och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med ett nybakat surdegsbröd.
TIPS!