Stufato - italiensk köttgryta

Zeta Stufato - italiensk köttgryta
Foto: Zeta

Stufato - italiensk köttgryta

17 ingredienser

60 min

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, fläskkarré, blomkål och kikärtor. En riktigt god köttgryta tröttnar man aldrig på!

Ingredienser

portioner
  • 150 g blomkål, i buketter
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 300 g fläskkarré benfri, strimlad
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller torrt vitt vin)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 förp passerade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 förp Zeta svarta bönor, sköljda
  • 1 förp Zeta Kikärtor, sköljda
  • 150 g haricots verts, delade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg blomkålen på en plåt och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter tills blomkålen fått lite färg, ta ut och salta.
  3. Bryn köttet i olivolja i en stor gryta på hög värme.
  4. Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, rör i tomatpuré och fräs i 3-4 minuter.
  5. Häll i vin, vatten, fond och passerade tomater. Tillsätt timjan och låt grytan koka ihop under 10-15 minuter.
  6. Lägg i bönor, kikärter och haricots verts. Koka i ytterligare 5 minuter.
  7. Vänd ner salladslök och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera med ett nybakat surdegsbröd.
TIPS!