Strutar med bakad jordärtskocka

koket.se
Strutar med bakat jordärtskocka
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Strutar med bakad jordärtskocka

9 ingredienser

40 m

Strutar med bakad jordärtskocka, citronkräm och forellrom kan bli en riktigt festlig förrätt att bjuda gästerna på.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp feuille de bric (eller filodeg)
  • 4 jordärtskockor
  • 1 msk crème fraîche
  • salt
  • 1 äggula
  • 2 citroner
  • 150 g smör
  • 100 g forellrom
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Fritera degen till strutar och låt svalna.
  2. Baka jordärtskockorna hela i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter. Låt svalna, dela och skrapa ut innehållet. Smaka upp med salt och crème fraîche.
  3. Varmvispa äggula, citronjuice och smör till tjock konsistens. Låt svalna.
  4. Fyll strutarna med jordärtskocka, citronkräm och toppa med forellrom och gräslök.