Strutar med bakad jordärtskocka
Strutar med bakad jordärtskocka
9 ingredienser
40 m
Strutar med bakad jordärtskocka, citronkräm och forellrom kan bli en riktigt festlig förrätt att bjuda gästerna på.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
- 1 förp feuille de bric (eller filodeg)
- 4 jordärtskockor
- 1 msk crème fraîche
- salt
- 1 äggula
- 2 citroner
- 150 g smör
- 100 g forellrom
- 1 kruka gräslök
Gör så här
- Fritera degen till strutar och låt svalna.
- Baka jordärtskockorna hela i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter. Låt svalna, dela och skrapa ut innehållet. Smaka upp med salt och crème fraîche.
- Varmvispa äggula, citronjuice och smör till tjock konsistens. Låt svalna.
- Fyll strutarna med jordärtskocka, citronkräm och toppa med forellrom och gräslök.