Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås

26 röster
20 m
4
Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås
Foto: Miriam Preis

Receptet är ur boken Käka grönt! av Julia Tuvesson, Norstedts.

Bokomslag_Kaka_gront

”Om det finns en rätt som kan omvända vilken inbiten köttätare som helst så är det denna pastarätt. Den går otroligt snabbt att laga, blir till och med godare dagen efter och jag har hitintills inte träffat en enda person som inte fullkomligt älskar den. Perfekt både som bjudmat och snabbmat en sen måndagskväll.” /Julia Tuvesson

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port strozzapreti (eller valfri pastasort)
  • 2 dl parmesan, finriven (eller valfri lagrad ost)

Zucchini- och fetaostsås

  • 1 zucchini, i grova bitar (medelstor)
  • 250 g champinjoner, rensade och delade i grova bitar
  • olja (till stekning)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, smulad
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Stek zucchini och svamp i olja i en kastrull på medelvärme tills svampen börjat släppa vätska.
  3. Smula i buljongtärningen och låt steka ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt crème fraiche och fetaost. Låt osten smälta och flytta sedan kastrullen från plattan och vänd ner spenaten.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera genast med kokt pasta och ett berg av god, finriven ost.
Tips!
Bokomslag_Kaka_gront

Receptet är ur boken "Käka grönt!"

Laddar fler recept...