Stressfri och krämig nötpasta

25 m
4
Stressfri och krämig nötpasta
Foto: Mattias Kristiansson
25 m
4

Du behöver

  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller mandelmjölk
  • 4 port pasta, nykokt

Gör så här

  1. Rosta valnötter, mandel och pinjenötter gyllenbruna i en torr stekpanna. Släng ner i en matberedare tillsammans med ströbröd, olivolja, rivna vitlöksklyftor och salt. Mixa så fint det går.
  2. Koka under tiden upp mjölken och mixa ned med nötterna tills du har en krämig sås.
  3. Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept