Stressfri och krämig nötpasta

10 röster
25 m
4
Stressfri och krämig nötpasta
Foto: Mattias Kristiansson
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller mandelmjölk
  • 4 port pasta, nykokt

Gör så här

  1. Rosta valnötter, mandel och pinjenötter gyllenbruna i en torr stekpanna. Släng ner i en matberedare tillsammans med ströbröd, olivolja, rivna vitlöksklyftor och salt. Mixa så fint det går.
  2. Koka under tiden upp mjölken och mixa ned med nötterna tills du har en krämig sås.
  3. Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt.
2 december 2016

Fler goda recept