Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär

19 röster
Storståtlig madelmassalimpa med nougat och romdragna tranbär
Foto: Mikael Göransson

Ja, det här receptet är precis lika gott som det låter! Vill du vara extra ambitiös, gör din egen mandelmassa!

Visa mer

Du behöver

  • 100 g torkade tranbär
  • 0,5 dl mörk rom
  • 200 g mandelmassa
  • eventuellt lite florsocker
  • 100 g ljus bakchoklad
  • 60 g nougat

dekoration

  • kanderade violer och rosor
  • bladguld

Gör så här

  1. Marinera tranbären i rom ett par timmar.
  2. Jobba in tranbären i mandelmassan med händerna. Blir det för kladdigt kan du tillsätta lite florsocker. Tryck ut mandelmassan till en avlång, men tjock platta.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Skär nougaten i stavar.
  4. Gör en skåra i mandelmassan, lägg i nougaten och rulla ihop till en snygg limpa.
  5. Häll chokladen över limpan och pensla slätt. Dekorera limpan med kanderade violer, kanderade rosor och bladguld.
14 december 2017

Laddar fler recept