Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär

Storståtlig madelmassalimpa med nougat och romdragna tranbär
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär

25

5 steg att laga

8 ingredienser

Ja, det här receptet är precis lika gott som det låter! Vill du vara extra ambitiös, gör din egen mandelmassa!

Ingredienser

  • 100 g torkade tranbär
  • 0,5 dl mörk rom
  • 200 g mandelmassa
  • ev florsocker
  • 100 g ljus bakchoklad
  • 60 g nougat

dekoration

  • kanderade violer och rosor
  • bladguld

Gör så här

  1. Marinera tranbären i rom ett par timmar.
  2. Jobba in tranbären i mandelmassan med händerna. Blir det för kladdigt kan du tillsätta lite florsocker. Tryck ut mandelmassan till en avlång, men tjock platta.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Skär nougaten i stavar.
  4. Gör en skåra i mandelmassan, lägg i nougaten och rulla ihop till en snygg limpa.
  5. Häll chokladen över limpan och pensla slätt. Dekorera limpan med kanderade violer, kanderade rosor och bladguld.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer