Ja, det här receptet är precis lika gott som det låter! Vill du vara extra ambitiös, gör din egen mandelmassa!
Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär
Foto: Mikael Göransson
Du behöver
- 100 g torkade tranbär
- 0,5 dl mörk rom
- 200 g mandelmassa
- eventuellt lite florsocker
- 100 g ljus bakchoklad
- 60 g nougat
dekoration
- kanderade violer och rosor
- bladguld
Gör så här
- Marinera tranbären i rom ett par timmar.
- Jobba in tranbären i mandelmassan med händerna. Blir det för kladdigt kan du tillsätta lite florsocker. Tryck ut mandelmassan till en avlång, men tjock platta.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Skär nougaten i stavar.
- Gör en skåra i mandelmassan, lägg i nougaten och rulla ihop till en snygg limpa.
- Häll chokladen över limpan och pensla slätt. Dekorera limpan med kanderade violer, kanderade rosor och bladguld.
14 december 2017