• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär

Storståtlig madelmassalimpa med nougat och romdragna tranbär
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Storståtlig mandelmasselimpa med nougat och romdragna tranbär

5 steg att laga

8 ingredienser

Ja, det här receptet är precis lika gott som det låter! Vill du vara extra ambitiös, gör din egen mandelmassa!

Ingredienser

  • 100 g torkade tranbär
  • 0,5 dl mörk rom
  • 200 g mandelmassa
  • ev florsocker
  • 100 g ljus bakchoklad
  • 60 g nougat

dekoration

  • kanderade violer och rosor
  • bladguld

Gör så här

  1. Marinera tranbären i rom ett par timmar.
  2. Jobba in tranbären i mandelmassan med händerna. Blir det för kladdigt kan du tillsätta lite florsocker. Tryck ut mandelmassan till en avlång, men tjock platta.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Skär nougaten i stavar.
  4. Gör en skåra i mandelmassan, lägg i nougaten och rulla ihop till en snygg limpa.
  5. Häll chokladen över limpan och pensla slätt. Dekorera limpan med kanderade violer, kanderade rosor och bladguld.