Stir fry med nudlar och räkor

35 röster
20 m
4

Snabb nudelwok med färska räkor, paprika och sockerärtor.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g äggnudlar
  • 250 g skalade räkor
  • 0,5 chili
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 lime
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 2 röda paprikor
  • 200 g sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk soja
  • 2 msk flyttande honung

Garnering

  • 1 kruka koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp vatten och koka nudlarna tills de nästan är klara, häll av vattnet och spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Finhacka ingefära, vitlök och chili. Dela den gula löken i grova bitar. Strimla paprikan och sockerärtorna.
  3. I en wok eller stekpanna, fräs ingefära,vitlök och chili i olja på mellanhög värme. Tillsätt löken efter 2 min, skruva upp värmen och stek i ca 2 min. Ha sedan i räkorna, sockerärtorna och paprikan. Stek ca 2 min till. I med nudlar, soja, sesamolja och honung. Smaka av med limejuice och eventuellt soja.
  4. Garnera med koriander och sesamfrön. Servera.
4 juli 2015

Laddar fler recept