Grillade revbensspjäll

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Grillade revbensspjäll
13 ingredienser
1h 30 min
Revbensspjäll är perfekt mat att ha med på utflykten. Koka dem i förväg så går det blixtsnabbt på grillen.
Ingredienser
- 600 g tjockt revbensspjäll
Marinad:
- 2 msk chilisås
- 2 msk ketchup
- 1 msk ingefära, rågad
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 1 msk vinäger
- 1 msk worcestersås
- 1 msk senap
- 1 msk mörk sirap
- 1 msk sweet chilisås
- 1 msk soja
- 1 dl olivolja
Gör så här
- Skär revbensspjället längs med benen så att det blir tjocka spjäll.
- Koka dem saltat vatten med lite peppar i cirka 15 minuter. Låt stå och kallna i spadet, cirka 1 timme men gärna till nästa dag. Lyft ur spjällen.
- Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den.
- Grilla försiktigt mitt på grillen så att spjällen får färg, det behöver inte gå länge alls eftersom köttet redan är kokt.
- Lägg upp spjällen på ett fat och servera.