Sticky rice med fiskdoftande kyckling

Sticky rice med fiskdoftande kyckling
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sticky rice med fiskdoftande kyckling

9

7 steg att laga

12 ingredienser

1 h

Sticky rice med fiskdoftande kyckling är en riktigt god rätt fylld med smak. Perfekt att servera både till helg och vardag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Dressing

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger (Chingkiangvinäger)
  • 6 msk soja (ljus)
  • 4 sticklökar, gröna delen skurna som fiskögon
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilipasta (inlagd Toban Djan)

Kyckling

  • 600 g kycklinglår, kokt i strimlor

Sticky rice

  • 5 dl ris (glutinous rice)
  • vatten

Gör så här

  1. Dressing
    Lös upp sockret i vinäger och soja. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.
  2. Kyckling
    Vänd runt kycklingen i dressingen. Servera med sticky rice, se recept nedan.
  3. Sticky rice
    Häll riset i en rymlig bunke och fyll upp med vatten, riset kommer att svälla under blötläggningen.
  4. Låt stå i ca 6-24 timmar, ju längre tid desto mjukare ris.
  5. Häll av vattnet och lägg riset i en bambukorg eller liknande som du fodrat med ett bakplåtspapper.
  6. Ånga riset i 30-45 minuter.
  7. Täck över riset tills det är dags att servera.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer