• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sticky rice med fiskdoftande kyckling

Sticky rice med fiskdoftande kyckling
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sticky rice med fiskdoftande kyckling

7 steg att laga

12 ingredienser

1 h

Sticky rice med fiskdoftande kyckling är en riktigt god rätt fylld med smak. Perfekt att servera både till helg och vardag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Dressing

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger (Chingkiangvinäger)
  • 6 msk soja (ljus)
  • 4 sticklökar, gröna delen skurna som fiskögon
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilipasta (inlagd Toban Djan)

Kyckling

  • 600 g kycklinglår, kokt i strimlor

Sticky rice

  • 5 dl ris (glutinous rice)
  • vatten

Gör så här

  1. Dressing
    Lös upp sockret i vinäger och soja. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.
  2. Kyckling
    Vänd runt kycklingen i dressingen. Servera med sticky rice, se recept nedan.
  3. Sticky rice
    Häll riset i en rymlig bunke och fyll upp med vatten, riset kommer att svälla under blötläggningen.
  4. Låt stå i ca 6-24 timmar, ju längre tid desto mjukare ris.
  5. Häll av vattnet och lägg riset i en bambukorg eller liknande som du fodrat med ett bakplåtspapper.
  6. Ånga riset i 30-45 minuter.
  7. Täck över riset tills det är dags att servera.