Stellas tryffelpizza

koket.se
Stellas tryffelpizza
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Stellas tryffelpizza

10 ingredienser

30 m

Den här festliga pizzan med svamp och tryffel kommer förgylla vilken dag som helst!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 silverlök
  • 2 portabellosvampar
  • 0,5 vitlök
  • 320 g crème fraîche
  • tryffel, riven (eller tryffelolja)
  • 4 pizzadegar [200-220 g]
  • 400 g Grana Padano
  • 200 g champinjoner
  • gräslök
  • olivolja

Gör så här

  1. Hyvla silverlök på mandolin och lägg i vatten.
  2. Skiva och baka portabellosvamp tillsammans med vitlöken i ca 10 minuter på 180 grader.
  3. Blanda crème fraîche med tryffel.
  4. Knåda ut pizzadegen och toppa med crème fraîche samt bakad portabellosvamp. Hyvla över champinjoner och sprid ut riven ost.
  5. Baka pizzan på högsta temperatur i ca 2-3 minuter på en uppvärmd pizzasten.
  6. Sila av löken och blanda med olivolja och finskuren gräslök.
  7. Ta ut pizzan och toppa med silverlöksblandningen, tryffelcrème samt lite mer ost.