Stellas tryffelpizza
Stellas tryffelpizza
10 ingredienser
30 m
Den här festliga pizzan med svamp och tryffel kommer förgylla vilken dag som helst!
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
- 1 silverlök
- 2 portabellosvampar
- 0,5 vitlök
- 320 g crème fraîche
- tryffel, riven (eller tryffelolja)
- 4 pizzadegar [200-220 g]
- 400 g Grana Padano
- 200 g champinjoner
- gräslök
- olivolja
Gör så här
- Hyvla silverlök på mandolin och lägg i vatten.
- Skiva och baka portabellosvamp tillsammans med vitlöken i ca 10 minuter på 180 grader.
- Blanda crème fraîche med tryffel.
- Knåda ut pizzadegen och toppa med crème fraîche samt bakad portabellosvamp. Hyvla över champinjoner och sprid ut riven ost.
- Baka pizzan på högsta temperatur i ca 2-3 minuter på en uppvärmd pizzasten.
- Sila av löken och blanda med olivolja och finskuren gräslök.
- Ta ut pizzan och toppa med silverlöksblandningen, tryffelcrème samt lite mer ost.