Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås
Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås
22 ingredienser
50 min
Samla familjen och gör egna dumplings med fantastisk fyllning och goda tillbehör. De här blir extra krispiga då fyllningen rullas in i dubbla lager rispapper som steks i generöst med olja.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Dumplings:
- 1 förp rispapper (à 340 g)
- 250 g salladskål, finhackad
- 1 morot, finhackad
- 0,5 purjolök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 450 g kycklingfärs, eller annan färs du gillar
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- vitpeppar
Sås
- 5 röda chilifrukter
- 1 knippe färsk koriander
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1,5 dl ljus sirap
- 1 limefrukt, pressad
- 2 msk fisksås
Till servering
- salladsblad
- färsk koriander
- färsk mynta
- limeklyfta
- neutral rapsolja, att steka i
Gör så här
- Blanda ihop allt förutom rispapper till dumplings. Din fyllning är klar.
- Gör såsen. Finhacka chili och koriander, separera hackade korianderblad och stjälkar. Koka ihop alla ingredienserna, förutom korianderstjälkar i ca 5 minuter. Ta av från värmen och vänd ner bladen. Låt svalna.
- Blötlägg rispapper i ljummet vatten tills de börjar bli mjuka. Lägg 1-2 msk fyllning och vik ihop som ett litet paket. Lägg i ett nytt blötlagt rispapper och vik ihop igen. Lägg på en torr yta och gör
- likadant med resterande fyllning och rispapper.
- Stek dumplingsen i olja till frasiga och lätt gyllene på båda sidor. Stek i omgångar så dumpingen inte klistrar fast i varann. Ta upp och lägg på galler eller trippelt hushållspapper.
- Dela ev rispapperdumplings på mitten och servera med den sötsyrliga såsen, salladsblad, koriander, mynta. Lägg gärna allt i salladsblad och ät med händerna!