Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos

Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos
Foto: Köket

Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos

13 ingredienser

40 m

Stekta fläskkotletter, pommes frites, äppelmos smaksatt med chili, smörstekt lök och picklade äpplen. Salt, sött och syrligt i en perfekt kombination!

Felix tipsar!
Felix gårdspommes produkt ny

Felix tipsar!

Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk och ekologisk potatis.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Picklat äpple

  • 1-2 äpplen
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar
  • 25 g smör

Äppelmos med chili

  • 3 dl Felix Äpplemos
  • 0,5 msk sambal oelek

Servering

  • 4 port Felix ekologiska Gårdspommes
  • 4 skivor fläskkotlett
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • sallad

Gör så här

  1. Rör ihop lagen till det picklade äpplet, rör om tills sockret löst sig. Skiva äpplet och låt ligga i lagen fram till servering.
  2. Fritera eller lägg in pommes i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skiva löken och låt stekas på svag värme i en panna eller kastrull tills den blivit mjuk och karamelliserad.
  4. Blanda äppelmoset med sambal oelek. Smaka upp med mer sambal oelek om du vill.
  5. Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna så de får en fin yta och en saftig insida.
  6. Servera kotletterna tillsammans med pommes, picklade äpplen, sallad, karamelliserad lök och det heta äppelmoset.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer