Stekt torsk med majs, avokado och picklad lök

koket.se
Stekt torsk med majs, avokado och picklad lök
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Stekt torsk med majs, avokado och picklad lök

11 ingredienser

30 min

En riktigt enkel fiskrätt i stil med fish tacos, men här utan panering för att spara tid. Till torsken serveras stekt majs, koriander, crème fraiche och mjuka tortillabröd.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1 silverlök, finhackad (stor)
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 tsk honung (eller socker)
  • 4-8 små tortillabröd, gärna majs
  • 2 dl fryst majs
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl crème fraîche
  • matolja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken. Blanda lök, limesaft, honung och en nypa salt i en skål. Låt stå samtidigt som du förbereder det andra.
  2. Hetta upp en stekpanna. Stek bröden snabbt så att de får lite färg och blir mjuka. Slå in i aluminiumfolie, då håller de sig varma och mjuka.
  3. Stek majsen i olja så den får lite färg. Lägg åt sidan.
  4. Skär torsken i portionsbitar. Stek torsken i olja i en stekpanna på hög värme, ca 1 minut per sida (tiden beror på hur tjocka fiskbitarna är), salta under stekningen.
  5. Lägg upp torsken på tallrikar och toppa med majs, picklad lök, avokado och koriander. Lägg en klick crème fraiche vid sidan om. Servera med tortillabröden.