Stekt svamp på mozzarellakräm med broccoli och romanesco

koket.se
Stekt svamp på mozzarellakräm med broccoli och romanesco
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Stekt svamp på mozzarellakräm med broccoli och romanesco

14 ingredienser

30 min

Enkel vegomiddag med stekt svamp, en ljummen sallad på broccoli och romanesco samt en kräm på mixad mozzarella med grädde. Krämen är en prisvärd variant på den gräddfyllda färskosten burrata. Hittar du inte romanesco, som är en korsning av broccoli och blomkå, så kan du ta dubbel mängd broccoli.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandad svamp
  • 1 gul lök (stor)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk persilja
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 mozzarellaostar
  • 250 g broccoli
  • 250 g romanesco
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 lantbröd, i skivor, rostade

Gör så här

  1. Mixa mozzarellan med grädden till en kräm, ställ åt sidan i rumstemperatur.
  2. Dela svampen i mindre bitar. Stek den i 2 msk olivolja- i en stekpanna tills lätt gyllene.
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Lägg ned i stekpannan med svampen och stek löken mjuk. Salta.
  4. Bryt broccoli och romanesco i mindre buketter.
  5. Koka broccoli och romanesco i välsaltat vatten ca 2 minuter. Ta upp och häll på lite olivolja när de ångar av.
  6. Hacka persilja och blanda med svampen.
  7. Bred ut mozzarellakrämen på ett stort fat. Toppa med svampen, riv över citronskal och strö över chiliflakes.
  8. Pressa citronsaft på broccolin. Servera med rostat bröd.