Stekt sej med romsås och dillgurka
Stekt sej med romsås och dillgurka
15 ingredienser
40 min
Tareq Taylors recept på rågmjölspanerad och perfekt stekt sej. Till det bjuder han en kall romsås och en hyvlad gurksallad med dill och krasse.
Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser
- 600 g sejfilé, utan skinn
- 2 dl rågmjöl
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 2 msk stenbitsrom
- 3 dl crème fraîche
- 0,5 dl gräslök, finskuren
- 1 tsk dijonsenap
- 1 knippe dill
- 1 ask krasse
- 1 gurka
- salt
- peppar
Till servering
- 4 port kokt potatis
Gör så här
Stekt sej
- Skär sejfilén i portionsbitar. Lägg på en tallrik eller skärbräda. salta och peppra fisken. Riv lite citronskal över fisken och pressa över några droppar citronsaft. Gnid in fisken ordentligt och låt ligga och ta smak några minuter.
- Vänd i rågmjölet. Stek fisken på medelhög värme i smör och olivolja ca 3 minuter på varje sida. Ta upp fisken, lägg på ett papper och låt vila ett par minuter före servering.
Romsås
- Rör ihop crème fraiche med stenbitsrom, gräslök, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar.
Dillgurka
- Tvätta och hyvla gurkan tunt på längden med en mandolin eller en osthyvel.
- Plocka dill och smörgåskrasse och blanda med gurkan och lite pressad citron.
- Servera nystekt sej med romsås, dillgurka och kokt potatis.