Stekt quorn med tomatsambalsås

Stekt quorn med tomatsambalsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt quorn med tomatsambalsås

18 ingredienser

Marinerade quornbitar smakar gott ihop med en varm, kryddig sås. Servera med buljongkokt ris och riven parmesanost.

Ingredienser

portioner
  • 400 g quornbitar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk basilika, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar

Sås:

  • 1 förp krossade tomater
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sambal badjak
  • 1 gul lök
  • 2 tsk potatisstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk neutral olja

Till servering:

  • buljongkokt ris
  • parmesanost, riven
  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Skär quornen i mindre bitar. Blanda en marinad av vinäger, basilika och salt och vispa i olja och marinera quornbitarna i ca 30 minuter.
  2. Tomatsambal: Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och krydda med sambal oelek, sambal badjak, salt och peppar. Rör ut potatisstärkelsen i lite vatten och tillsätt i såsen.
  3. Stek quornbitarna i smör. Severa dem med såsen, parmesanost, kokt ris och kokta grönsaker. Stö eventuellt över riven parmesanost.