Stekt laxmacka med surkål och färskost

49 röster
30 min
4
Stekt laxmacka med surkål och färskost
Foto: Mikael Göransson/TV4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 surdegsbröd
  • 100 kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl surkål
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 3 msk färskost
  • 2 ägg
  • blå vallmofrön
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär nästan en skiva av brödet, snittet ska inte nå “botten", skär sedan en skiva hela vägen ner. Du har nu fått en tjock skiva bröd med en skåra i sig, det ska påminna om en plånbok. Upprepa tills du har fyra bröd med fickor i.
  2. Strimla laxen. Blanda lax med surkål, gräslök och färskost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen i brödfickorna.
  4. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd mackorna i äggvispet. Strö därefter vallmofrön på bröden.
  5. Stek mackorna på bägge sidor i smör och rapsolja på medelvärme i en stekpanna. Garnera med krasse och servera genast
8 augusti 2019