Stekt laxmacka med surkål och färskost

Stekt laxmacka med surkål och färskost
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Stekt laxmacka med surkål och färskost

11 ingredienser

30 min

Maffig varm macka fylld med en härlig lax- och surkålsröra. Bjud som lunch med en sallad till eller som en del på brunchbuffén.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 surdegsbröd
  • 100 kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl surkål
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 3 msk färskost
  • 2 ägg
  • blå vallmofrön
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär nästan en skiva av brödet, snittet ska inte nå “botten", skär sedan en skiva hela vägen ner längs med det första snittet. Du har nu fått en tjock skiva bröd med en skåra i sig, det ska påminna om en plånbok. Upprepa tills du har fyra bröd med fickor i.
  2. Strimla laxen. Blanda lax med surkål, gräslök och färskost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen i brödfickorna.
  4. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd mackorna i äggvispet. Strö därefter vallmofrön på bröden.
  5. Stek mackorna på bägge sidor i smör och rapsolja på medelvärme i en stekpanna. Garnera med krasse och servera genast