Stekt gösrygg med kantareller

Stekt gösrygg med kantareller

Av: Jacob Holmström, Stefan Holmström

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Stekt gösrygg med kantareller, majs och dillkrona blir en festlig rätt att servera till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 2 majskolvar, okokta (små)
  • 2 salladslökar
  • krondill
  • smör
  • 400 g kantareller (väl rensade)
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar, nymald
  • 600 g gösfilé (ryggen)
  • citron

Gör så här

  1. Börja med att rensa och skära av majsen från kolvarna.
  2. Skär salladslöken i tunna skivor och plocka krondillen smått.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör i.
  4. Bryn kantarellerna så att de får en vacker färg runt om. Tillsätt majskornen och låt dem bli lite brynta.
  5. Häll på grädden och låt koka tills det blir lite simmigt. Dra åt sidan.
  6. Lägg bakplåtspapperet i en ren stekpanna och hetta upp.
  7. Lägg i en klick smör och låt det bli brynt.
  8. Salta och peppra gösen. Stek därefter gösryggen på stekpannan med bakplåtspapperet. (Pappret gör att inget fastnar i pannan och att pannan inte smakar fisk vid nästa användning).
  9. Under tiden fisken steker hettar du upp kantarellerna och salladslöken med citronsaft, salt och peppar.
  10. Lägg upp kantarellerna och majsen på en tallrik. Strö över de plockade dillkronorna.
  11. Lägg sedan den nystekta gösryggen vid sidan om på tallriken.